Bækkensmerter

Bækkensmerter under graviditeten, hvad kan du gøre?

In Graviditet og fødsel, Smerter i bækkenet by adminLeave a Comment

Bækkensmerter

Tillykke du er gravid og livet blomstrer af forventning og lykke. Alt er gået efter planen og livet er herligt og harmonisk. Bliver det en pige eller en dreng, hvad skal babyen hedde, hvad skal jeg have klar. Du stråler af overskud og gåpåmod.

Du har succes på arbejde og går rundt med et lille smil på læben og oser af livsglæde. Livet er skønt.

Bækkensmerter er ikke en del af din hverdag. Din mave vokser som planlagt og dit foster udvikler sig og som tiden går mærker du mere liv. Langsomt begynder du at få smerter i bækkenet. Smerterne kommer snigende og du tænker måske at ryggen er blevet træt af at bære rundt på en voksende mave.

Du slår det hen og forsøger med en ekstra pause på sofaen, men oplever alligevel at smerterne i bækkenet bliver værre.

Et besøg hos massør hjælper et par dage, men der er fortsat bækkensmerter. Det gør ondt at komme ind i bilen. Søvnen er dårlig, det er svært at vende sig i sengen. Nu bliver du træt og irritabel. Det som skulle være en rar tid er nu en kamp på grund af bækkensmerter.

Motion er godt, træner i fitnesscenter, svømmer med veninde. Der kommer flere bækkensmerter, øv.

 

Bækkensmerter er et almindeligt problem under graviditet.

Smerterne kan sidde under lænden ved korsbenet og enten i den ene eller i begge sider. Bækkensmerter kan også sidde på forsiden ved kønsbenet. Hvis du har ondt alle tre steder kan årsagen være en bækkenløsning. Smerterne kan være fra lette til stærke.

Smerter i bækkenet kræver de rette bevægelser og øvelser. Det er ikke godt at ignorere og knokle på, det bliver bækkensmerter kun værre af. Heldigvis forsvinder smerterne ofte efter en fødsel.

Smerter i bækkenet stjæler energi og glæde. Genkender du det, kan du søge råd og vejledning hos mig. Hvis smerterne ikke er væk 90 dage efter fødsel kan de blive varige.

Leave a Comment