Delte mavemuskler – rectus diastase

In Delte mavemuskler by adminLeave a Comment

Delte mavemuskler – rectus diastase, kan ubehandlet give nogle alvorlige konsekvenser. Det er derfor ikke ligegyldigt, om du har tilstanden, selvom du måske føler, at den er harmløs.

Delte mavemuskler giver i op til 60% af tilfældene Inkontinens, ligesom vi i klinikken også oplever at nogle kvinder samtidig har en nedsynkning af underlivet. Derfor er det en rigtig god investering af få gjort noget ved tilstanden, også selvom du har gået med det i flere år.

Er du vaks ved havelågen?

I klinikken møder jeg mange kvinder med delte mavemuskler – rectus diastase. Størstedelen er nybagte mødre, som måneder efter deres fødsel fortsat har en alt for blød midtlinje.

De har ikke nødvendigvis en klassisk rectus diastase, hvor midtlinjen føles som en blød bolledej uden bund. 

Lær den rigtige test her 👉 delte mavemuskler

Oftere har de en midtlinje, der mangler hjælp til at komme de sidste 30-40% for at være helt i mål. Netop det, er ofte det største problem hos mødrene, og det er her, at mødrene skal være vakse. Jo hurtigere de starter en målrettet indsats for at komme delte mavemuskler – rectus diastase til livs, jo hurtigere vil der være effekt.

MEN det betyder ikke, at modne kvinder i 50-60´erne skal opgive deres kamp mod delte mavemuskler – rectus diastase. I klinikken møder jeg en del kvinder med langvarigt delte mavemuskler, og det er aldrig er for sent at få igangsat en indsats. Dog arbejder bindevævet langsommere med årene, og derfor tager det flere måneder, jo længere tid du har haft delte mavemuskler – rectus diastase. Bindevævet har ganske simpelt brug for mere tid til at blive remodulleret, ligesom resten af kroppen arbejder langsommere med alderen.

Op på hesten, to skridt frem og et tilbage….

Når du begynder din indsats mod delte mavemuskler – rectus diastase, er der hurtigst fremgang på den statiske stabilitet. Det betyder, at maven kan se normal ud, når man ligger på ryggen på briksen og bliver testet for delte mavemuskler. Dog er det ikke (og sjældent) ensbetydende med, at den samme stabilitet gør sig gældende, når du bevæger dig. Bliver du derfor kun vurderet på den statiske test, kan det give et fejlagtigt billede af din tilstand.

 

Delte mavemuskler – rectus diastase afsløres ofte på en mave som ikke ændre facon, trods mavetræning.

 

Jeg havde en episode med en klient, som kom fra en anden behandler, som havde afsluttet et behandlingsforløb for splittede mavemuskler. Min klient mente ikke, at hun var færdigbehandlet, da maven dannede en top, når hun rejste sig op fra sengen. En hurtig test for stabilitet under bevægelse, viste rigtig nok, at der fortsat var delte mavemuskler, og min klient fik øvelser til at træne.

Der tager faktisk mellem 6 – 24 måneder at opnå varigt effekt. I denne periode kan man desværre få tilbagefald, hvis man går for hurtigt frem og belaster væver ud over sin ydeevne/opnåede styrke.

Er det anstrengelserne værd?

Selvfølgelig er det alle anstrengelserne værd at blive de delte mavemuskler – rectus diastasen kvit! Især når du spørger en GynObs-fysioterapeut som mig, som ser langtidseffekterne i underlivet af de ubehandlede tilfælde.

Op på hesten, og søg personlig og kompetent vejledning 🙌

Kontakt

Leave a Comment