En bloggers balancegang

In BLOG by adminLeave a Comment

Det seneste år har jeg som GynObs Fysioterapeut øvet mig i en ny kompetence.

Nemlig at formidle budskaber, som er forbundet med tabu. En af de kanaler jeg anvender er  blogopslag. Hvis du læser dem, vil du nok nikke genkendende til, at jeg oplyser om emner med relevans for kvinder og mænds underliv. Du har nok også bemærket at jeg ofte sætter emner på spidsen. Min seneste blog `bind og bleer` har ihvertfald givet anledning til et par kommentarer.

Tilbagemeldinger er altid velkomne

Det er altid dejligt at få tilbagemeldinger på det, jeg behandler i mine opslag. Jeg har ikke noget imod kradse tilbagemeldinger, som kan indlede en dialog. Vi lærer allesammen nyt, og jeg er forholdsvis ny på bloggerfronten og drager hele tiden erfaringer og tilpasser mine budskaber. Indimellem bliver jeg også lidt for unuanceret, som det måske blev tilfældet i min blog om netop bind og bleer. En læser havde ihvertfald en kommentar til de to producenter, jeg nævnte med navn. Hun fandt det upassende. Måske havde hun ret, måske kunne jeg have nøjedes med at skrive `producenter af bind og bleer` og ikke nævne navne?

En bloggers balancegang er lidt som at gå på en knivsæg

Der skal ikke så meget træden ved siden af, før der kommer en reaktion. Nogen vil mene, at det vel også er meningen, og ja det er det selvfølgelig – for så har læseren jo taget stilling og sat sig ind i budskabet. Kan man som blogger træde over en usynlig grænse og få skabt mere modvind end tiltænkt? Ja, det tror jeg bestemt. Nogen vil igen mene, at negativ omtale er bedre end ingen omtale.

Personligt er jeg ikke ude på at fornærme, men håber i stedet at kunne åbne folks tankegang, så de ser muligheder fremfor begrænsninger. Jeg ER nødt til at provokere, når det handler om underlivet og emner, som har et slør af tabu og skam over sig. Det skal formidles både med humor og med konklusioner, som er sat på spidsen.

Var det min tur til at blive provokeret ?

Når jeg skriver er mine opslag på omkring 400-800 anslag. Det giver en grænse for, hvor nuanceret jeg har plads til at være. Jeg vælger humor og at male med brede penselstrøg, da budskabet skal være nemt fordøjeligt. De `seriøse` og dybdegående forklaringer får mine klienter, når de kontakter mig personligt og møder mig i klinikken eller på hold.

Var det min tur til at blive provokeret denne gang? Ja det var det nok…og tak til de to personer, som valgte at give mig en tilbagemelding på en konstruktiv måde. En bloggers balancegang er konstant – har jeg provokeret dig mere, end hvad godt er i mine opslag?

Send mig gerne en mail omkring dine reflektioner  😊

Leave a Comment