Gå dig stærk

Gå dig stærk, og kickstart din bækkenbund!

In Inkontinens, Kernetræning, Knibeøvelser, Kvindeliv by adminLeave a Comment

Motion bliver ikke meget nemmere end en gåtur.

Du kan gå en tur med børnene og skubbe din barnevogn. Du kan gå en tur med hunden. Du kan være på en gå-date med kæresten. En travetur med veninden. Der kan være mange anledninger til at trave derudaf og få frisk luft og kilometer i benene. Det er en motionsform, som ikke stiller store krav til påklædningen. Nogen gør det bare fordi det er dejligt, andre har et mål om at tabe sig. Gå dig stærk, og kickstart din bækkenbund.

Gåturen er undervurderet som motion

Når du traver regelmæssigt, øges dit stofskifte, du forbrænder kalorier og få sat gang i et vægttab. Løb er ikke den eneste vej til at tabe sig, og det er godt nyt for mange. En del mennesker kan ikke løbe, det kan handle om skader i f.eks. ryg og knæ, og det kan være på grund af sygdomme, f.eks. gigt. Det er derfor godt, når vi sammen kan sætte fokus på gåturen, som er et godt alternativ til løb, fx når det handler om at finde en motionsform, som kan give vægttab, eller blot øget velvære. Der er ikke noget som en god gåtur, der kan løfte humøret.

Din bækkenbund elsker dig, når du traver!

Nu skal denne blog ikke kun handle om traveturen, som et middel til vægttab. Bloggen har nemlig sin helt egen mission: Gå dig stærk, og kickstart din bækkenbund!

Lad os kigge på fordelene ved en gåtur, når vi taler ud fra underlivets perspektiv: Bevægelse og her mener jeg alt bevægelse, giver dig en kickstart af din bækkenbund. Bevægelsen kan f.eks. være at rejse sig fra stol, rengøring, madlavning og cykelturen til arbejde.

 

Kickstart din bækkenbund

Bevægelse stimulerer din bækkenbund. Den følger aktivt med i alt, hvad din krop gør. Sidder du i sofaen, tager musklen en timeout. Går du en tur op af trapperne, bevæger bækkenbunden sig med. Det er ikke raketvidenskab og den fysiologiske forklaring er kroppens kæder af bindevæv, som forbinder os fra top til tå og skaber bevægelse andre steder i kroppen. Bevæger du dine ben, sker der medbevægelse i andre dele af kroppen og hermed også i din bækkenbund.

Det betyder, at bækkenbunden automatisk følger med i alt, hvad du foretager dig, og uden at du skænker det en tanke. Det er ikke det samme som et kontrolleret knib, men musklen arbejder og holdes i kort snor. Den får ikke lov at gå i dvale. Kickstart din bækkenbund med en gåtur. Bevægelse fremmer blodcirkulationen og fjerner affaldsstoffer, det holder musklen skarp og vågen.

Kan gåturen erstatte knibeøvelser?

Nej! Jeg mener ikke, at en gåtur kan erstatte knibeøvelserne. Gåturen holder musklen igang, og det er meget værd. Er din bækkenbund svag, fordi du ikke har fået trænet, eller du lige har født, anbefaler jeg daglig træning af knib i samarbejde med din vejrtrækning. Du kan se flere videoer om metoden på YouTube styrkditunderliv.dk.

En gåtur har flere helbredsmæssige fordele og nu også for bunden i vores krop, bækkenbunden.

Kickstart din bækkenbund – skal du gå en aftentur i dag?

Leave a Comment