Kernetræning – Hvornår kørte du sidst over for rødt

In Inkontinens, Kernetræning, Test dig selv by adminLeave a Comment

Kender du dilemmaet?

Du vil så gerne ud at løbe eller dyrke en anden form for aktivitet, selvom knæet gør ondt, hoften brokker sig eller lænden ikke er super duper. “Det går jo nok”, tænker du og løber afsted (måske efter at have indtaget et par panodiler). Undervejs brokker knæet sig endnu mere, eller måske går smerterne væk, når du er i gang for at vende tilbage, når kroppen atter er blevet kold efter træningen. Uanset hvordan, er det et signal til dig om at bremse. Du er nemlig kørt over for rødt!

Nu arbejder jeg en del med kernetræning, og derfor bliver det bloggens omdrejningspunkt. For hvornår fortæller dit underliv dig, at du bør starte med kernetræning? :

Din kerne forsøger at fortælle dig noget vigtigt, men lytter du?

 

Stil dig selv følgende spørgsmål:

– er jeg utæt for urin, når jeg løber?
– har jeg tyngdefornemmelse, når jeg dyrker crossfit?
– en udfyldning i skeden, når du har dyrket styrketræning?
– laver jeg mavebøjninger, selvom min maves midtlinje er splittet /delte mavemuskler?
– får jeg ondt i lysken, og trækninger ned i låret, når jeg dyrker sport?
– forsøger jeg at gøre, som jeg plejer, selvom mine bækkensmerter kun forværres?

 

Hvis du nikker genkendende til et eller flere af spørgsmålene, er du kørt overfor rødt. Jeg vil an-befale dig at få vurderet dit underliv hos en GynObs fysioterapeut. Du vil højst sandsynlig have glæde af at starte kernetræning.

 

Kernetræning tvinger dit hovede ned i din krop

“Vi vil hellere tisse i bukserne end stoppe med at løbe”, nogenlunde sådan skrev en fysiotera-peut i Politiken, og jeg er tilbøjelig til at give Elin Solheim ret. Mange er kommet langt væk fra at mærke deres krop. Deres kropsbevidsthed er lav, og de kan enten ikke forstå de signaler, som kroppen sender, eller også vælger de at ignorere i håbet om, at “ det går over”.

Når du gentagne gange kører overfor rødt, selvom din kropskerne tikker og beder om opmærk-somhed, kan det udvikle sig til en tungere problemstilling. Måske betyder det, at du skal til at bruge bind i det daglige, og/eller begynder du også at slås med tyngdefornemmelse i dit underliv. Tyngdefornemmelse kan være første tegn på en begyndende nedsynkning af underlivet.

Læs mere: https://styrkditunderliv.dk/nedsynkning-underlivet/

Inkontinens er et eksempel på et problem i kropskernen, som du hverken kan spise A, B eller C-vitaminer for at komme til livs. Det hjælper heller ikke at fortsætte med at løbe. Du ER nødt til at få undersøgt, hvor skoen trykker og ofte er kernetræning et godt sted at starte.

Kernetræning forener musklerne på din mave, din ryg, din bækkenbund og i toppen af bughulen. Det er træning, som understøtter det arbejde, som din krop forsøger at gøre, helt uden at du tænker over det. Når du oplever inkontinens, er det ofte et tegn på, at der en af de fire sider (mave/ryg/bund/top) i kropskernen, som ikke er i balance.

En dejlig “bivirkning” ved kernetræning er, at det træner dig i at være nærværende. Kernetræ-ning stiller nemlig krav til din opmærksomhed, ellers kan den være svær at få godt fat i øvelserne. Det er en træning i at være tilstede i din krop og i at mærke, hvordan din krop samarbejder. Ker-netræning er godt for meget 🙂

Hvornår er du sidst kørt overfor rødt? Var det i dag eller i sidste uge? Del gerne dine erfaringer ved at kommentere bloggen.

Leave a Comment