Prostata

De færreste forbinder bækkenbundsproblemer med mænd. Imidlertid viser undersøgelser, at netop træning af bækkenbunden kan have stor effekt på mænds inkontinens og rejsningsproblemer.

Mænd behøver ikke nødvendigvis have prostata, hvis de er utætte og ikke kan holde på vandet. Inkontinens er meget mere end prostata og en operation.

Mænd forbinder bækkenbundsøvelser med efterfødselstræning. De kan have svært ved at tage knibeøvelser seriøst. En del mænd er heller ikke bevidst om deres egen bækkenbund, at den kan bruges til at lave bækkenbundsøvelser med. Derfor kan mænd have glæde af hjælp til træning, da knibetræning kan være en helt ny verden.

Efterdryp
Efterdryp er den hyppigste form for inkontinens hos mænd og forekommer fordi urinrøret ikke tømmes ved vandladning. Efterdryp opstår ofte i de unge år og forværres med tiden.

Symptomet er urin i bukserne, efter en vandladning. Det starter med en lille våd plet, som vokser sig større.

60-75% af mænd med rejsningsproblemer lider også af efterdryp. Optræner disse mænd bækkenbunden, kan op til 75% blive helt fri for vandladningsproblemer.

Potensproblemer

Når en mand har rejsningsproblemer, for tidlig sædafgang eller inkontinens vil det være en fordel at træne bækkenbunden. Årsagen bunder i en bækkenbund som er svagere end den burde være.

Selvom man er mand kan det være en rigtig god ide, at have fokus på underlivet. At forebygge og gøre en aktiv indsat inden problemet vokser, er altid en god ide. Det kan sparer manden for mange frustrationer og penge.

Mænd opsøger typisk først hjælp, når de ikke længere kan leve med generne  og synptomerne er vokset dem over hovedet.

Bækkenbundstræning er mere effektivt end Viagrapiller og billigere. Det burde derfor være første valg, når en en mand kommer til lægen med erectiv dysfunktion, rejsningsproblemer.

Prostatektomi
Prostata er et ord mænd kender. De ved det kommer med alderen og at en operation kan blive nødvendig.

Hvis du skal igennem en TUR-P, fjernes prostatavævet som ligger i øverste del af urinrøret. Operationen giver inkontinens og for nogle mænd, er problemet varigt. Det er en stor bivirkning ved operationen, ligesom impotens hyppigt forekommer. Derfor tilbyder man også kun operationen, når der ikke er alternativer.

Mænd med inkontinens efter prostatektomi og TUR-P, henvises til en GynObs fysioterapeut i efterforløbet. De skal lære at knibe og holde på vandet efter operationen. Her kan bækkenbundstræning mindske generne ved inkontinens eller helt afhjælpe problemet.

Hvor kan jeg få hjælp, hvis jeg tisser i bukserne?

Det er vigtigt, at du får undersøgt, hvad der er årsagen til dit problem.

Der findes forskellige former for vandladningsgener, og hver form kræver sin behandling. Drøft det med din læge.

Jeg kan hjælpe dig

En forundersøgelse hos mig, indeholder et tilbud om test af din bækkenbundsmuskulatur.

Dernæst råd og vejledning om din træning mm. Træningen sætter jeg struktur på, så du ikke er tvivl om, hvad du skal.

Afprøvning af produkter samt rådgivning og vejledning.

Antal behandlinger: 2-3. Det er almindeligt at have et par opfølgende samtaler hos mig, efter forundersøgelsen. Første gang 60 min., opfølgning 30 min. pr. gang.