Smerter i halebenet

Jeg har haft ondt i halebenet i flere måneder, efter min fødsel. Min læge siger at det ikke er brækket. Kan I hjælpe mig?

Halebenssmerter, hvor der ikke er brud på knoglen, kan skyldes muskelspændinger i bækkenbunden. Vi har gode erfaringer med at afhjælpe muskelsmerter omkring halebenet, også selvom det har stået på i mange måneder. Du vil typisk mærke lindring efter få behandlinger.

Ny afdeling i Vejle

Findes der andre af jeres klinikker udenfor Fredericia? 

Fra 2022 har vi en satellit afdeling i Vejle midtby. Vi er indgået i et samarbejde med gynækolog Gitte Glavind, og vil være på Borgvold 14B hver tirsdag. Det gør transporttiden mindre for klienter i Vejle og midtjylland. Du kan booke tid på mail info@styrkditunderliv.dk

Læs mere her 

Nedsynkning af underlivet 

Jeg fødte mit 2. barn for 10 uger siden, og har fået konstateret en blære som er sunket (cystocele). Det giver mig voldsomme gener i min hverdag. Hvad kan jeg gøre for at mindske generne her og nu ?

Svar: Desværre er nedsynkning af underlivet et almindeligt problem for mange kvinder, og opstår ofte i forbindelse med en fødsel. Ud over træning og vejleding, så kan et støtte-pessar ofte hjælpe. Det er et pessar som sættes op i skeden, og holder blæren på plads. Du kan kontakte klinikken for yderlige informationer. 

Støtte-pessarer

Kan jeg få tilpasset et støtte-pessar hos styrkditunderliv.dk?

Svar: På klinikken råder vi over flere typer støtte-pessarer som vi hjælper med at få tilpasset. Vi har forskellige slags, da kvinders underliv og nedsynkninger er forskellige. På klinikken vil du få mulighed for en afprøvning, og sammen finder vi det som passer bedst. Hvis det er første gang du skal afprøve, anbefaler vi at du booker en 1. konsultation på 1 1/2 – 2 timer. Det kan tage lidt tid at finde den rette model og størrelse. Du er altid velkommen til at kontakte os for flere info på mail

Delte mavemuskler

Hvis en læge har konstateret delte mavemuskler og der er ca. 1 cm. afstand, er det så nok til at man kan ligne en der er gravid i 3. mdr?
 
Svar:  Delte mavemuskler tester du både i bredden og i dybden.
Du kan sagtens have delte mavemuskler med en afstand på ca. 1 cm. som jo er ganske normalt, men hvis dybden er meget blød som en bolle-dej (mellemrummet mellem sixpack muskler ), har du delte mavemuskler. Det kan give den karakteristiske gravide mave du beskriver. 

Har jeg delte mavemuskler?

Jeg er rigtig meget i tvivl om, hvor jeg skal henvende mig. Måske har jeg delte mavemuskler, men er ikke helt sikker. Det er forvirrende at søge på google, for der mange forskellige holdninger.
 
Svar: Jeg forstår din forvirring! I Danmark er der endnu ikke en ensretning for træning og behandling af kvinder og mænd med delte mavemuskler. Der mangler nationale retningslinjer og vi mangler evidens for det vi gør. Når det er sagt, er vi en del behandler/professionelle som har studerede tilstanden nærmere. Her på klinikken følger vi den Canadiske fysioterapeut Diane Lee. Hun var og er first mover på området og har skrevet artikler og en bog om tilstanden. Ligesom hun rejser ud i verden og holder workshops. Kort fortalt tager hun udgangspunkt i muskler og bindevæv, og hvordan kroppen arbejder som helhed. Det kan du læse mere om her i den uddybende information. 
 
Vi vil rigtig gerne teste dig for delte mavemuskler. Du kan booke en 1.konsultation her. 

Online forløb ” styrk din bækkenbund & underliv” 

Hvordan finder jeg den lukkede facebook gruppe, hvor undervisningen foregår?

Svar: Du får tilsendt et link ca. 2-3 dage før opstart. Når du trykker på linket, kommer du frem til gruppen som du anmoder. Herefter kan vi lukke dig ind i gruppen.

Online forløb ” styrk din bækkenbund & underliv” 

Jeg kunne godt tænke mig at finde ud af, om online træningen er noget for mig, inden jeg køber.

Svar: Du kan GRATIS få adgang til 10 min træning. Det gør du ved at gå trykke her:  online kurset og tilmelde dig med navn + adresse.  

Yoga og nedsynkning af underlivet

Jeg har tidligere dyrket yoga, men efter at jeg har fået konstateret nedsynkninger syntes jeg det er svært at vide hvilke øvelser der er et go og hvilke der er et no go

Svar:  Det er et vigtigt spørgsmål du stiller, for det er ikke alle stillinger i yogaen som er gode når underlivet synker.  Til  august/september 2021, udarbejder klinikken to yoga-videoer som du kan finde under onlinekurserne på hjemmesiden. De vil være tilgængelige her online kurser