Nedsynkning af underlivet 

Jeg fødte mit 2. barn for 10 uger siden, og har fået konstateret en blære som er sunket (cystocele). Det giver mig voldsomme gener i min hverdag. Hvad kan jeg gøre for at mindske generne her og nu ?

Svar: Desværre er nedsynkning af underlivet et almindeligt problem for mange kvinder, og opstår ofte i forbindelse med en fødsel. Der er flere ting som kan afhjælpe dine gener bl.a. et støtte-pessar. Det er et pessar som sættes op i skeden, og holder blæren på plads. Du kan kontakte klinikken for yderlige informationer.

Nedsynkning af underlivet

Kan jeg få tilpasset et støtte-pessar hos styrkditunderliv.dk?

Svar: På klinikken råder vi over flere typer støtte-pessarer som vi hjælper med at få tilpasset. Vi har flere typer, da kvinders underliv og nedsynkninger er forskellige. På klinikken vil du få lov at prøve forskellige typer, og sammen finder vi frem til det som passer dig bedst. Hvis det er første gang du skal afprøve, anbefaler vi at du booker en 1. konsultation på 2 timer. Det tager tid at finde den rette model og størrelse, ligesom du skal ud at gå en lille tur med pessaret siddende i. Du er altid velkommen til at kontakte os for flere info på mail

Delte mavemuskler

Hvis en læge har konstateret delte mavemuskler og der er ca. 1 cm. afstand, er det så nok til at man kan ligne en der er gravid i 3. mdr?
 
Svar:  Delte mavemuskler tester du både i bredden og i dybden.
Du kan sagtens have delte mavemuskler med en afstand på ca. 1 cm. som jo er ganske normalt, men hvis dybden er meget blød som en bolle-dej (mellemrummet mellem sixpack muskler ), har du delte mavemuskler. Det kan give den karakteristiske gravide mave du beskriver. 
 

Online forløb ” styrk din bækkenbund & underliv” 

Hvordan finder jeg den lukkede facebook gruppe, hvor undervisningen foregår?

Svar: Du får tilsendt et link ca. 2-3 dage før opstart. Når du trykker på linket, kommer du frem til gruppen som du anmoder. Herefter kan vi lukke dig ind i gruppen.

Online forløb ” styrk din bækkenbund & underliv” 

Jeg kunne godt tænke mig at finde ud af, om online træningen er noget for mig, inden jeg køber.

Svar: Du kan GRATIS få adgang til 10 min træning. Det gør du ved at gå trykke her:  online kurset og tilmelde dig med navn + adresse.  

Yoga og nedsynkning af underlivet

Jeg har tidligere dyrket yoga, men efter at jeg har fået konstateret nedsynkninger syntes jeg det er svært at vide hvilke øvelser der er et go og hvilke der er et no go

Svar:  Det er et vigtigt spørgsmål du stiller, for det er ikke alle stillinger i yogaen som er gode når underlivet synker.  Til  august/september 2021, udarbejder klinikken to yoga-videoer som du kan finde under onlinekurserne på hjemmesiden. De vil være tilgængelige her online kurser