Funktionel Yoga - Fokus på bækkenbund - Fredericia

Funktionel Yoga Workshop 

Yoga, med fokus på kropskerne/bækkenbund og fascier.

Lørdag d. 4. september 2021 kl. 9.30 - 16.00 

Workshoppen henvender sig til dig som har lyst og interesse i, at lære mere om bækkenbund, kernemuskler og det myofascielle støtteapparat.

Du vil blive introduceret til teorien bag kernetræning, og hvordan du kan arbejde funktionelt med din bækkenbund. Vi skal også kikke på  hvordan denne viden kan indarbejdes i klassiske yogastillinger f.eks. hunden, planken og squat.

Vi skal også tale om almindelig og oversete kvindetilstande som hyppigt følger med en svækket kerne. Det er inkontinens, lændegener, nedsynkning af underlivet og delte mavemuskler.

Programmet er primært praktisk.

Hvem kan deltage på workshoppen?

Det er en fordel at du er vant til at arbejde med kroppen, og kender lidt til yoga men det er ikke et krav.

Kerne- & bækkenbund:

På workshoppen her har du mulighed for at lære mere om, hvordan dit bindevæv har indflydelse på din bækkenbund og kernemuskulatur, og hvordan denne viden kan bruges til at forstå vigtigheden af en god kropsholdning. Du får også indsigt i, hvor altafgørende en god forbindelse til åndedrættet er for at din bækkenbund og kernemuskulatur arbejder optimalt.

Kernetræning er mere end blot at lukke af forneden med et isoleret knib. Musklerne som tilsammen udgør dine kernemuskler er bækkenbunden, den tværgående mavemuskel, de små rygmuskler og den store vejrtrækningsmuskel. Når man forstår dybden af kernetræning, giver det også mening at ændre knibepraksis og anvende kerneknib fremfor et isoleret bækkenbundsknib. 

Når du aktiverer din kernemuskulatur, kan det afhjælpe/minimere problematikker som inkontinens, delte mavemuskler (rectus diastasis), nedsynkning af underlivet (genital prolaps) og lændegener.

På workshoppen vil du blive undervist i, hvor du skal mærke knibet, og hvordan din bækkenbund og kernemuskler samarbejder med myofasicelle forbindelser. Du vil få afprøvet funktionel træning, og hvordan du kan bringe denne viden ind i din yogapraksis/ undervisning.

Din underviser på denne workshop er Mette Kjær Larsen, som er GynObs fysioterapeut og Certificeret Patanjali yogalærer. Mette er indehaver af klinikken styrkditunderliv.dk i Fredericia.
Hun har specialiseret sig i kvinders underliv og har klinik og udbyder workshops og kursusforløb til kvinder i alle aldre. Du kan læse mere om Mette på https://styrkditunderliv.dk/om-mig/

Maks. 10 og min. 8 deltagere.

Pris: 1375,00 ( Let forplejning er inkluderet)

Ratebetaling ( opdelt i x 2 rater): send en mail til info@styrkditunderliv.dk

Sted: Landlystvej 1, Erritsø. 7000 Fredericia

Tilmelding: https://styrkditunderliv.dk/online-booking-2/

Program

9.30 - 10.45: Teori. Bækkenbunden, kernemuskulatur og det myofascielle støtteapparaturs betydning for den moderne måde at træne bækkenbund på.
Introduktion til almindelige, og oversete, kvindeproblemer: Rectus diastasis ( splittet midtlinje), nedsynkning af underlivet, inkontinens.

11.00 - 11.30: Find din bækkenbund / lær at aktivere denne vha. din vejrtrækning. Trick og gode råd, og uden brug af de forkerte muskler.

11.30- 12.00: Praktisk introduktion til kernetræning.

12.00 - 12.30:
Frokostpause

12.30 - 13.3o: 
Kernetræning fortsat, funktionel kernetræning og bindevævsmobilisering

13.30 - 14.30: Yogaklasse. Du får en grundig undervisning i yoga, og en stillestund med fordybelse. Mange gode dybe stræk, som arbejder med bindevævet. Vi skal arbejde i flow og i statiske stillinger. Klassen er en optakt til næste programpunkt, hvor vi skal kikke på bindevævskæder og yogastillinger.

14.45- 15.45: Kernetræning i klassiske yogastillinger ( med afsæt i yogaklassen).

Kl. 15.45-16.00:  Afrunding og opsamling.

OBS: I tilfælde af sygdom/corona gives pengene ikke retur. Du er velkommen til at give pladsen til en anden. Hvis underviser bliver syg, gives det fulde beløb retur, alternativt rykkes datoen.

Yoga med fokus på underlivet