Workshop 

Yoga, med fokus på kropskerne/bækkenbund og fascier.

Lørdag d. 16. maj 2020 kl. 9.30 – 16.00

Workshoppen henvender sig til dig som har lyst og interesse i, at lære mere om bækkenbund, kernemuskler og det myofascielle støtteapparat.

Du kan f.eks. være yogalærer, fysioterapeut, jordemoder, kiropraktor eller massør. Det er en fordel at du er vant til at arbejde med kroppen, men det er ikke et krav.

Du vil blive introduceret til teorien bag kernetræning, og hvordan denne kan indarbejdes i klassiske yogastillinger f.eks. hunden, planken og squat.

Vi vil også kikke på almindelig og oversete kvindetilstande som hyppigt følger med en svækket kerne. Det er inkontinens, lændegener, nedsynkning af underlivet og delte mavemuskler.

Programmet er primært praktisk.

Kerne- & bækkenbund:

På workshoppen her har du mulighed for at lære mere om, hvordan din bækkenbund og kernemuskulatur har indflydelse på din kropsholdning og vice versa. Du får også indsigt i, hvor altafgørende en god forbindelse til åndedrættet er for din bækkenbund og kernemuskulatur.

Kernetræning er meget mere end blot at lukke af forneden med et knib. Musklerne som tilsammen udgør dine kernemuskler er bækkenbunden, den tværgående mavemuskel, de små rygmuskler og den store vejrtrækningsmuskel.

Når du aktiverer din kernemuskulatur, kan det afhjælpe/minimere problematikker som inkontinens, delte mavemuskler (rectus diastasis), nedsynkning af underlivet (genital prolaps) og lændegener.

På workshoppen vil du blive undervist i, hvor du skal mærke knibet, og hvordan din bækkenbund og kernemuskler samarbejder med myofasicelle forbindelser. Du vil få afprøvet funktionel træning, og hvordan du kan bringe denne viden ind i din yogapraksis/ undervisning.

Din underviser på denne workshop er Mette Kjær Larsen, som er GynObs fysioterapeut og Certificeret Patanjali yogalærer. Mette er indehaver af klinikken styrkditunderliv.dk i Fredericia.
Hun har specialiseret sig i kvinders underliv og har klinik og udbyder workshops og kursusforløb til kvinder i alle aldre. Du kan læse mere om Mette på https://styrkditunderliv.dk/om-mig/

Maks. 12 og min. 8 deltagere.

Pris: 1375,00 ( Let forplejning er inkluderet)

EARLY BIRD: Book din plads senest d. 20/12 2019, og få 150,00 i rabat. Skal bestilles på mail: info@styrkditunderliv.dk

Du betaler 500,00 ved tilmelding (tilbage betales ikke ved afmelding). Restbeløbet indbetales 3 måneder før afvikling af workshop.

Sted: Landlystvej 1, Erritsø. 7000 Fredericia

Tilmelding: https://styrkditunderliv.dk/online-booking-2/

Program

9.30 – 10.45: Teori. Bækkenbunden, kernemuskulatur og det myofascielle støtteapparaturs betydning for den moderne måde at træne bækkenbund på.
Introduktion til almindelige, og oversete, kvindeproblemer: Rectus diastasis ( splittet midtlinje), nedsynkning af underlivet, inkontinens.

11.00 – 11.30: Find din bækkenbund / lær at aktivere denne vha. din vejrtrækning. Trick og gode råd, og uden brug af de forkerte muskler.

11.30- 12.00: Praktisk introduktion til kernetræning.

12.00 – 12.30:
Frokostpause

12.30 – 14.45 
Kernetræning fortsat, funktionel kernetræning og bindevævsmobilisering

14.45- 15.45: Kernetræning i klassiske yogastillinger.

Kl. 15.45-16.00:  Afrunding og opsamling.