Inkontinens i sport - workshop

Inkontinens er udbredt i sport, og mange stopper eller føler sig tvunget til at sadle om (eller træner med et bind i trusserne). Ud over at være af stor gene for den enkelte, rammer det også på sundhed og trivsel, da sport også handler om et socialt anker og en platform for fællesskab.

En undersøgelse fra 2021 viste at kun 10% søgte hjælp. Det mener vi, at der kan gøre noget ved. Der mangler viden og information,  og det er slet ikke så farligt at tale om selvom emnet er tabubelagt. Der er rigtig meget hjælp derude, hvis man har indsigt i hvor den befinder sig.

Med denne workshop ønsker vi at uddanne trænere og udøvere i, hvad inkontinens i sport handler om. Hvilke handlemuligheder har du som træner : Information  og træning, og hvornår skal den enkelte søge professionel hjælp  Vi åbner for en dialog om, hvordan emnet kan italesættes i klubber og foreninger. Dagen er en blanding af teori og afprøvning af træning og teknikker.

  • Inkontinens, kend de forskellige typer
  • Anatomi – hvad er der på spil?
  • Hyppighed af inkontinens i sport
  • Årsager
  • Hvordan løser vi det/kan det fixes?
  • Introduktion til træning og GENoptræning af bækkenbunden

Drypper i bukserne

Program

kl. 9.15 - 11.30 Teori

kl.11.30 -12.15 Pause/frokost

Kl. 12.15-15.15 Workshop: træning og afprøvning

kl. 15.15-15.30 Afrunding

Målgruppe:

Fitnesstrænere, Trænere i foreninger, yogalærer samt andre med træningsopgaver. Du kan også være en udøver f.eks. i gymnastik som ønsker mere viden og indsigt.

Lørdag d. 2. september kl. 9.00 – 15.30
Adresse: Landlystvej 1, Erritsø, 7000 Fredericia (gratis P-pladser ved døren)

Antal: 15 personer (minimum 10)

Early bird  895,00 kr. (efter d. 1.5 1050,00 kr.)

Betalingsbetingelser:  Dit udlæg tilbagebetales op til 2 måneder før (minus 75,00 kr. i gebyr). Mindre end 2 mdr. før tilbagebetales 3/4 af beløbet.  Mindre end 4 uger før, beløbet tilbagebetales ikke. Du er velkommen til at overdrage pladsen til en anden.

KØB BILLET895,00
Underviseren er  Mette Kjær Larsen,
GynObs fysioterapeut
styrkditunderliv.dk