Midt i livet – et midtlivstjek

In Kvindeliv, Overgangsalderen by adminLeave a Comment

Midt i livet

Hvor ofte giver vi vores underliv et servicetjek ? Nok for sjældent. Det er tankevækkende, da det kan forebygge almindelige gener fra inkontinens, smerter ved samleje og nedsynkning af underlivet. Et midtlivstjek – midt i livet, kan hjælpe kvinder til at opretholde god livskvalitet (og holde tegnebogen i lommen).

Tænk, hvis vi sender vores underliv og bækkenbund til et tjek (ala et årligt bil eftersyn) omkring 40 års alderen, og før overgangsalderen for alvor banker på døren. Med et “midtlivstjek” ønsker vi et screen af hele dig.

Området syd for navlen, er en kropsdel som mange ikke giver megen omtanke eller kærlighed. Et overset område, hvis du spørger os. En del af kroppen som er tabu og omgærdet med en vis portion mystik og uvidenhed.

Det ønsker vi at ændre på, med information og behandling i trygge rammer.

Midt i livet – et midtlivstjek

Et “midtlivstjek”, er en unik mulighed for en dialog omkring hele dig, af en vores dygtige GynObs fysioterapeuter med speciale i underliv og midtlivsgener.  Det er aldrig for sent, at tage hånd om kroppen, midt i livet.

Et “midtlivstjek” er en undersøgelse af bækkenbund, test for nedsynkning, arvæv og er et 360 grader view på hele dig.

Vi undersøger din bækkenbund grundigt. En indvendig undersøgelse hvor vi vurderer din knibefunktion, styrke, udholdenhed og evne til at koordinere. Vi kikker også på arvæv, vulvas udseende, slimhinder, nedsynkning af underlivet, muskelskader og muskelspændinger, og runder hormonernes indflydelse på underlivet.

Det er samtidig en status på hyppige gener som drypinkontinens, fordøjelse og slimhindeproblemer. Vi giver en grundig tilbagemelding, og lægger en plan for hvordan du bedst støtter din krop fremadrettet. Det kan også blive nødvendigt at runde din læge og/eller gynækolog.

Et “midtlivstjek” er også en samtale om hormonelle udsving; uddannelse i at forstå hvad der sker, når man enten står ved starten af overgangsalderen eller er kommet på den anden side. Menopausen kommer i gennemsnit i 45-55 årsalderen, og kan være en voldsom oplevelse hos nogle kvinder. Vi hjælper med at forstå hvad der sker fysisk og mentalt.

Midtlivstjek er også et screen på din søvn, kost og træningsvaner. Det er en unik mulighed for at justere på vaner så livskvaliteten højnes. Vi har stor viden om de fysiologiske ændringer og kan hjælpe med et træningsprogram som tager højde for stærke knogler, kredsløb, stressniveau og underliv.

Hvornår  bør du booke et “midtlivstjek” ?

Fra 40 årsalderen og frem, og når du føler behov. Nogle mærker hormonelle udsving i slut 30´erne, andre omkring 50 årsalderen. Vi har også meget voksne kvinder på 75 år, som ønsker en undersøgelse og at få lagt en træningsplan. Beslutningen er din, vi hjælper uanset hvornår du kikker forbi klinikken 🙂 

Vi anbefaler en 1. konsultation 60 min. Har du mange gener, er det en god ide at booke 75 min.

Leave a Comment