Kinadeller – med quinoa
Mangler du et vegetarisk alternativ til de klassiske køddeller?
De smager super dejlige og er nemme at lave. Det er et godt alternativ til kød, quinoa indholder nemlig proteiner. Quinoa er et komplet protein og indeholder de ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere og vi derfor må indtage gennem vores mad.
Vores børn har i adskillige år spist disse sunde og sprøde deller. Det gik fint, indtil den dag at de opdagede at kødet manglede. De små børnehjerner er ikke altid lige nemme at forstå 😊
Hele hemmeligheden bag de vegetariske kinadellerne er varmen på panden. De skal steges på en hot og oliefyld pande. Det giver dellerne den velkendte og sprøde overflade, som børn og voksne elsker.
Kinadeller lavet på quinoa
3-4 dl. kogt og afkølet Quinoa
2 finhakket løg
2-3 fed hvidløg
Revet citronskal
Ca. 1-2 dl. mælk
Ca. 1 dl. mel – blandingen må ikke være for flydende (du kan evt. vælge grahamsmel)
Peber, efter behag
Chili, efter behag ( vi vælger en stærk chili, og ca. 1 tsk. fintsnittet)
Salt ( der skal mere i, end du tro)
3-4 æg
Løg og hvidløg ristes på en oliepande, ca. 2-3 min. Hældes i blandingen med quinoa, æg, mælk, mel og krydderier mm. Det hele røres godt sammen. Står og trækker i køleskabet i ca. 30 min. Dejen må ikke være for flydende, men heller ikke for tyk og grødet.
Opvarm panden og sæt dellerne på panden med en spiseske. Steges ca. 3-5 min. på hver side. Serveres straks og imens overfladen er sprød.
Kan også bruges til pålæg/madpakken.