Bind og bleer

Bind og bleer

In BLOG by adminLeave a Comment

Tena og Abena er eksempler på producenter, som sælger tamponer og bind til danskere, som er inkontinente.

De må have kronede dage, når ca. 500.000 danskere har symptomer på inkontinens. Gad vide om cheferne i de guldbelagte firmaer selv ville gå med produkterne? Uden at nævne navne, så er specielt et firma virkelig dygtig til markedsføring. I min lokale Matas-butik gik jeg i bogstaveligste forstand forleden ind i et skilt, som reklamerede for 3 pakker bind for 2 pakkers pris! Tænk sig, jeg tror virkelig de har succes med markedsføringen. Man skulle tro, at der kun findes en løsning, hvis man ikke kan holde tør og det er, surprise surprise: at gå med bind eller bleer!

Bruger du inkontinensbind?

Sætter du spørgsmålstegn ved, om der kunne være andre og bedre løsninger end at gå med bind? Eller hopper du direkte på producenternes markedsføring? Jeg ved godt, jeg provokerer, og det er faktisk meningen.

Bruger du selv bind? Ja, det trusseindlæg du bruger, når du løber, tæller altså også med. Du er også inkontinent, selvom det kun er for dryp. Stikker du hovedet i busken eller tør du kikke på andre muligheder, som vil kræve, at du viser initiativ og mod?

Bind og bleer

Bind og bleer findes i mange størrelser og varianter. F.eks. er der produkter helt ned i trusseindlægsstørrelsen, hvilket kommer som en overraskelse for nogen, idet urininkontinens for mange er lig med blebukser. Der er med andre ord et stort udvalg og det betyder, at de udspekulerede producenter kan ramme en bred målgruppe og tjene endnu flere penge.

Farvel til bleer

Har du drøftet dine symptomer med din læge?

Den praktiserende læge benytter en vejledning, en slags manuel som rulles ud, når man melder sig i klinikken med inkontinens. Der er flere ting, som skal undersøges. Din læge tager dine symptomer alvorligt, og selvom du måske syntes, det er pinligt og grænseoverskridende, så er det ikke noget, vi tænker over som sundhedsprofesionelle. Du kan rolig være ja, rolig. Du skal være stolt af dig selv, at du har fundet modet frem og nu søger hjælp.

Bind kontra træning

Der findes flere typer inkontinens. Hvis din læge vurderer, at træning er løsningen, er det  en stor hjælp at opsøge en GynObs fysioterapeut, som har inkontinens som speciale. En GynObs fysioterapeut vil hjælpe dig med et træningsprogram, så du laver de rigtige øvelser fra starten og hermed øger sandsynligheden for succes og effekt af din indsats. Det kan også være, at din læge vurderer, at du har brug for stikpiller og/eller medicin som supplement til din træning.

Bind eller bleer er sjældent den eneste løsning på inkontinens! Producenterne af inkontinensprodukter udnytter, at urinlækager er forbundet med tabu og skam. Det giver dem økonomisk vind i sejlene, og de er ret dygtige til at lave PR, så man tænker, at bind og bleer er eneste løsning.

Bind er en dyr løsning

Bind er en dyr løsning i længden, fordi du skaber en afhængighed til produktet, for hvad er alternativet? Ingen gider forståeligt nok at gå med våde bukser.

Har du regnet på dit forbrug om måneden? Hvor meget wellness eller lækkert tøj kunne det ikke blive til på årsbasis, hvis du kunne træne dig ud af problemet?

Tænk hvis du selv kunne gøre mere, end du allerede gør. At slippe for fortvivlelsen og på at bruge penge på bind og bleer. Ligesom toiletrullen på billedet som hænger omvendt, så kan du også ændre dit udsyn 180 grader.

Har du overvejet om træning kunne være en mulighed?

Bind og bleer er sjældent den eneste løsning – husk det!

Leave a Comment