Inkontinens og tabu

Inkontinens!.. hjælp, jeg tisser i bukserne, når jeg hoster

In Inkontinens by adminLeave a Comment

Inkontinens og tabu! Jeg kan ikke holde mig, når jeg går tur og må sætte mig bag et træ. Mit liv er blevet besværligt, og jeg har altid et sæt ekstra trusser i tasken, hvis uheldet skulle være ude. Mit samliv er dårligt, og jeg føler mig som en byrde, når vi har samleje. Sengen er dækket med håndklæder, hvis nu det skulle gå galt.

Inkontinens er desværre et overset problem, som ganske mange mennesker slås med på tværs af aldersgrupper og køn. Det er ærgerligt, når 7 ud af 10 personer, som søger behandling for deres inkontinens bliver helbredt.

Inkontinens og tabu! Hvorfor er vi dårlige til at spørge om hjælp i Danmark, når vi tisser i bukserne eller ikke kan holde på afføring? Vi bor i en oplyst verdensdel og er stolte over vores åbenhed og tolerance på mange områder. Inkontinens er bare ikke et af områderne. Det er skamfuldt og pinligt. Vi vælger at feje problemer med den nedre region ind under gulvtæppet, som strudsen der begraver hovedet  i busken.

 

Inkontinens og tabu forsvinder ikke af sig selv, vi bliver nødt til at tale om det.

Nogen gange er det for svært at drøfte med sin familie. Det kan derfor være en god ide at tale med sin læge og et godt sted at starte dialogen. Lægen har tavshedspligt og kan fortælle om den hjælp, der findes til inkontinens.

En fysioterapeut kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken slags inkontinens du lider af. I modsætning til den praktiserende læge har en fysioterapeut ofte lidt bedre tid til en uddybende samtale. Hun kan hjælpe dig, hvis din inkontinens kommer, når du hoster og løber. Du skal være opmærksom på at vælge en fysioterapeut med speciale i underlivsproblemer. Det er fysioterapeuter, som har en GynObs uddannelse og dermed er uddannet i vandladningsproblemer.

Er du med til at bryde et tabu, eller begraver du også hovedet i busken, når snakken går på inkontinens?

Leave a Comment