Når samleje gør ondt, påvirker det mange ting

In Underlivssmerter by adminLeave a Comment

Jeg har smerter under samleje 

Der er faktisk mange kvinder, som oplever smerter under samleje, og for nogle kan et samleje ikke gennemføres og må udsættes på ubestemt tid. Det giver stor frustration i samlivet og mange bekymringer om, hvad der mon er galt “forneden” samt følelsen af at være forkert. Kvinder er åbne om mange ting, men er vi gode til at dele de gode og negative oplevelser vi har, som er af intim karakter? Drøfter du dit samleje med din veninde?

Der kan være forskellige årsager til smerter under samleje, i nogle tilfælde skal årsagen findes i anspændte muskler i underlivet. Det kan være bækkenbunden, som er blevet uelastisk og stram efter forkert træning. Symptomet på en opspændt bækkenbund kan være smerter i starten af samleje. Det kan gøre ondt, når manden trænger ind og kan være den direkte årsag til, at du spænder endnu mere op og vanskeliggør, at samlejet overhovedet kan gennemføres. 

Når samleje er svært!

Hvis det er hoftebøjeren som er stram, vil du opleve smerter i dybden under et samleje. Mørbraden, som også kaldes hoftebøjeren, ligger tæt op af underlivet og ved stramhed kan den være øm som en byld. Symptomer kan, ud over smerter ved samleje, være smerter i lysken, når du rejser dig fra en stol/går en tur/løber o.lign.

Årsagen til en stram hoftebøjer kan være udefrakommende stress og frustration. Musklen kaldes ikke uden grund, følelsernes muskel. Mental ubalance er ikke den eneste årsag til at musklen kan gøre ondt. Forkert løbetræning, hvor du begynder at løbe hurtigt og for langt inden kroppen er klar, vil også kunne give smerter i musklen,

Den rigtige gode nyhed er, at du kan få hjælp og endda rigtig god hjælp, som kan løse dit problem fuldstændigt. Hvis du opsøger den rette hjælp, og du får lokaliseret de smertefulde muskler, kan disse behandles. Behandlingen kan hjælpe dig (og din kæreste) med at holde smerterne nede og på sigt få dem fjernet fuldstændigt.

Du får igen nydelsen tilbage i dit samleje og kærlighedsliv.

Kontakt en GynObs fysioterapeut, som er specialist i underlivet.

 

Leave a Comment