overskudsalder

Kvinde og på vej mod overskudsalderen

In Overgangsalderen by adminLeave a Comment

Er du i 40’erne eller 50’erne, vil du formentlig have glæde af at få fokus på emner, som jeg beskriver i denne blog. Især hvis du ønsker mere overskud. Det er i denne alder, at kvinders hormonspejl ændrer sig, i hvert fald for flertallet af kvinder. Ændringerne i hormonsammensætningen kan komme til udtryk på flere måder. På fagsprog betegnes perioden som menopausen eller klimakteriet. Lad os vende ordet 180 grader og kalde livsfasen for overskudsalderen. Du kan hjælpe til med at få vendt livsfasen og erstatte den negative klang med en mere positiv periode i kvindens liv ved hjælp at relativt få justeringer.

Hvordan får jeg en overskudsalder?

I forhold til træning og den fysiske og mentale balance er følgende elementer centrale:

Natur
Kerne- & bækkenbunds-muskler
Træning af balancen
Reaktionsevnen
Styrke (ikke bootcamp eller tunge vægte!)
Kondition

Du bør vælge træning, hvor der er fokus på de nævnte elementer. F.eks. er det fantastisk at træ-ne udendørs, hvor alle elementer kan komme i spil på en gang. Det kan også sagtens være en træning indendørs, hvor din underviser har fokus på kvindekroppens behov i overskudsalderen og inddrager de nævnte elementer i sin undervisning.

En kvinde i overskudsalderen har erfaringer – alligevel er depressioner hyppigt

I overskudsalderen oplever kvinder typisk en periode i sit liv med ja, overskud. Der er overblik og erfaring til at forbedre forhold i sit liv. Man kan passende justere sine mål, sætte nye, både karriere- og familiemæssigt. En skøn alder på rigtig mange måder.

I 40’erne er der desværre også mange kvinder, som rammes af depression. Måske oplever du, at dine gamle forældre bliver alene og har behov for kontakt og for at blive taget sig af? Der trækkes på en kvindes kræfter fra mange fronter. Derfor er det en god ide for kvinder i denne livsfase at være ekstra opmærksom på at være glad og gøre noget godt for sig selv. Kvinden kan med fordel vælge aktiviteter, som giver en god følelse og fremmer glæden i hverdagen. Det er ikke klimakteriet, der skal have skylden for den øgede forekomst af depressioner i over-gangsalderen (overskudsalderen). Derimod er det fasen i livet, med identitetskriser mm., som kan være afgørende, når en kvinde rammes af depression.

Natteroderi – øv

I 40-50’erne får mange kvinder bøvl med nattesøvnen. Det kan være pga. hedeture, men også på grund af den kost, man indtager før sovetid. Få din nattesøvn prioriteret, og forebyg stress og hermed udvikling af depression. Undgå alkohol og mad med meget sukker i timerne, før du går i seng, det kan afhjælpe de værste gener.

Overskudsalder og inkontinens

Kvinder i overskudsalderen kan også rammes af inkontinens. Det er med baggrund i de hormonel-le ændringer. Slimhinden i urinrøret bliver tynd, støttevævet slapt, og det giver øget forekomst af inkontinens. En kvinde med inkontinens kan få meget hjælp til at løse sit inkontinensproblem, hvis hun tør søge hjælp. Det kan være en god ide at tale med sin læge om lokal hormonbehandling og gerne i kombination med bækkenbundstræning. Det behøver nemlig ikke være så slemt, som det lyder, men du skal turde at åbne munden og søge hjælp!

Kvinder – lad os sige OVERSKUDSALDER! Der er så meget godt vi kan gøre og rigtig meget støtte og hjælp at hente, så vi ikke får en periode i underskud.

Velkommen til en dejlig ny livsfase, med eller uden inkontinens og med fokus på alle de gode ting, vi kan give os selv for at øge livskvaliteten ♥️

Leave a Comment