Psoas-smerter

Psoas-smerter – når musklen er årsagen til ømhed i underlivet

In Psoasmuskel, Underlivssmerter by adminLeave a Comment

Psoas-smerter kan være stærke og invaliderende.

Det kan gøre meget ondt og give bekymringer om job og samliv. Tankerne kan kredse om alvorlige sygdomme, som f.eks. kræft. Musklen er aktiv, når vi holder os oprejst, og når vi går, bøjer i lænden og drejer i hoften.

Psoas-smerter giver smerter i lysken, som kan trække ned på indersiden af låret. Du kan opleve smerter, når du går lidt længere, end du plejer. Psoas-smerter kan også opstå, når du har siddet stille. Mange oplever smerter under samleje.

Når musklen giver symptomer, vil du mærke smerter i den ene side af lysken. Nogen gange til begge sider af lysken. Du kan også opleve smertejag ned i benet. Smerterne kan være meget ubehagelige og forværres ikke sjældent under fysisk aktivitet, ved forstoppelse eller bare fyldt tarm. Psoas-musklen kan også give lænderygsmerter, fordi den udspringer fra den nederste del af rygsøjlen.

Kan du genkende billedet, har du måske psoas-smerter. Heldigvis er det ikke en alvorlig tilstand, og den rette behandling er effektiv.

Psoas-musklen, kalder vi også mørbraden og hoftebøjeren.

Det er en lang muskel, som spiller en central rolle ved underlivs- og rygsmerter. Psoas-smerter er en overset tilstand, og læger ved ikke altid, hvor de rette behandlere findes. Det er synd, for der er meget god hjælp at få.

Der er flere årsager til psoas-smerter. Du kan være i gang med løbetræning og går for hurtigt frem. Der kan også være følelsesmæssige årsager. Stress og bekymringer sætter sig ikke sjældent som smerter i musklen. Det er vigtigt, at du får kikket på, hvad din årsag er til smerterne.

Underlivssmerter er et hyppigt fænomen, og årsagerne kan være talrige. Psoas-smerter er almindelige og et hyppigt problem set hos lægen. Kommer du til den rette behandler, er der meget gode muligheder for behandling og helbredelse. De fleste vil opleve symptomlindring efter første behandling.

Har du psoas-smerter, så kontakt en GynObs fysioterapeut. Det er en fysioterapeut, som har speciale i underlivsproblemer.

Leave a Comment