Optræning af delte mavemuskler - GynObs Fysioterapeut Fredericia

Bækkenbund og yoga

In Yoga by adminLeave a Comment

Man kan spørge sig selv, hvad bækkenbund og yoga har af lighedspunkter?

Mit svar er mange. Det kan være en overraskelse for nogen, måske også for dig…Bækkenbunden fungerer bedst, når vi er aktive. Det betyder, at alt slags aktivitet tæller, når musk-len skal stimuleres. Ligesom resten af kroppen har den godt af at komme op af sofaen. Det er ikke afgørende, hvilke bevægelser du vælger – om det er en gåtur, havearbejde, cykling eller yoga. Når du bruger din krop, stimuleres bækkenbunden og det hjælper alt sammen, når musklen skal holdes fit.

Når du arbejder med yoga regelmæssigt, opnår du en bedre kropsbevidsthed. Det bliver nemmere at mærke din krop, og hvad der er rigtigt og forkert for dig. Det er også på det mentale plan. Nogle kvinder har svært ved at mærke bækkenbunden. De kan ikke finde ud af at knibe. Det kan der være forskellige årsager til. Ikke sjældent handler det om manglende kropsbevidsthed. Yoga kan hjælpe med at bedre kontakten til din krop og hermed også bækkenbunden. Bækkenbund og yoga er et godt match.

 

Første skridt på vejen til at få en bedre fornemmelse af bækkenbunden

Den får du ved et tænke på musklen, som bunden i kroppen. Det betyder, at du skal begynde med at se musklen for dit indre øje. Det kan være en god ide at google musklen, så du får anatomien på plads.
Dernæst kan du bruge dine fingre uden på trusserne til at prikke på mellemkødet. Det fungerer som et wake-up call for musklen og kan være et skridt på vejen. De små skridt kan være vigtige hen-imod en bedre kontakt til din bækkenbund.

Bækkenbund og yoga er også et godt match, hvis din bækkenbunds-muskel er blevet øm og smertefuld. Yoga kan medvirke til, at du bliver bedre til at slappe af. Hvis du spænder i musklen dagen lang, kan musklen ikke arbejde, når du virkelig har brug for den. Det betyder, at du kan få symptomer som inkontinens. Der bør være en god fordeling mellem træning og pauser. Det er i pauserne at musklen bygger sig op og bliver stærk. Bækkenbund og yoga er også godt, når musklen er ble-vet øm og overspændt.

Er du stadigvæk i tvivl om forbindelsen mellem bækkenbund og yoga?

Leave a Comment