styrkditunderliv_Vejle

Bind og sommer

In Inkontinens by adminLeave a Comment

Bind og sommer

Brug af trusseindlæg og bind, kan nemt blive en “klam” fornøjelse under solens bagende stråler. Hvis du lige har født, har problemer med at holde tæt eller har en varig lidelse som gør dig inkontinent kan det svært helt at undgå bind. Hvis du primært benytter bind, fordi du ikke ved at der kan gøres noget ved din inkontinens, så er det en god ide at kontakte din læge eller en GynObs fysioterapeut.
 
Mange får rigtig god hjælp til at tackle inkontinensen og en stor del kan blive generne kvit. Tænk om du kunne blive helt fri af bind eller få en reduktion i antal bind som du bruger 🙂
 

Hvad kan du gøre, her og nu;

9 TIPS ↓
→ Opgrader dit bind/produkt til et produkt som kan suge urin (inkontinensbind), hvis du er utæt for urin. De suger bedre og indkapsler fugten.
 
→ Ved inkontinens, sørg for at anvende det rette bindstørrelse, måske en størrelse mindre. Hyppige skift af bind.
 
→ Anvender du trusseindlæg fordi det er rart at føle sig ren? Overvej om det er tiden til at droppe det helt, og under alle omstændigheder så slip brugen imens temperaturen er høj som nu. Måske behøver du det sket ikke? 
 
→ Bomuldstrusser ånder bedre end syntetisk materiale – skift ud, hvis du kan.
 
→ Skift shorts ud med en nederdele. 
 
→ Har du et støtte-pessar, som du primært bruger under fysisk aktiviteter, så brug det også nu. Kan også anvendes på stranden/badning. 
 
→ Nødløsning: Hvis du primært er utæt ved nys/host/fysisk bevægelse, så kan du teste om en tampon kan anvendes og afhjælpe symptomerne. Smør tamponen i glidecreme inden indsætning. Obs på at den kun må sidde i få timer.
 
→ Fristende at vaske “understellet” med sæbe, når man benytter bind. Nøjes med lunken vand og evt. en intimsæbe og sørg for at lufttørre inden trusserne kommer på.
 
Bækkenbundstræning, også selvom det er varmt. 
 
 
Bind og sommer, med øget temperaturer er sjældent en behagelig cocktail. Dette er klinikkens bud på hvordan du kan justere i sommervarmen. Vi høre gerne fra dig, hvis du har andre gode tip som skal med på listen.
 
 

Leave a Comment