Hvordan føles arvæv? – Arvæv i underlivet kan være et større problem end du aner!

In Arvæv i underlivet, Kejsersnit, Underlivssmerter by adminLeave a Comment

Hvordan føles arvæv?

Symptomerne kan være smerter og spændinger i maven, manglende kontakt til bækkenbunden, besværet åndedræt, smerter under afføring, langvarige delte mavemuskler og fertilitetsvanskeligheder.

 

Det usynlige arvæv

Arvæv kan være synligt, og så er du ikke i tvivl.Det synlige arvæv kan du sammenligne med et isbjerg. Det er toppen af et hårdt og ubevægeligt og dybereliggende arvæv, som kan give meget mere ballade end det kosmetisk synlige ar. Arvæv dannes typisk efter en operation. Det kan være et kejsersnit, en kikkertundersøgelse eller fjernelse af en blindtarm, for at nævne nogle eksempler. Dit ar kan se fint ud, men faktisk forvolde store komplikationer under hudoverfladen. Arvæv binder strukturer sammen, ligesom lim og nedsætter hermed bevægeligheden mellem organer, nerver, bindevæv, muskler og knogler.

 

Hvordan føles arvæv?

Hvordan føles arvæv? På toppen af isbjerget kan arvæv føles klumpet og tykt. Du kan også have føleforstyrrelser og opleve, at det er mærkeligt at berøre. Længere nede, under toppen af isbjerget, kan det være vanskeligt at mærke. Arvæv er som nylonsnor, det er fast og rigidt. Det er stærkt og har en rodet struktur. Det forplanter sig ned igennem kroppen i et virvar. Netop derfor kan det give langt større problemer end det synlige udvendige ar.

 

Du kan også have arvæv inde i kroppen – uden et synligt ar på huden!

 

Sygdomme som endometriose og underlivsbetændelse kan også give arvæv i kroppen. Hvordan føles arvæv? Uanset baggrunden for dit arvæv, så er det vigtigt at vide, at der er noget du kan selv kan gøre, hvis du føler dig begrænset.

Det overfladiske arvæv kan du selv arbejde med. Det er ikke raketvidenskab, og det handler grundlæggende om, at du tør tage fat i huden med dine fingre. Du kan strække og bøje huden og arvævet i forskellige retninger. Hvis du er berøringsangst, kan du få hjælp fra en fysioterapeut. Arvævsbehandling er en del af vores grunduddannelse. Det dybereliggende arvæv kræver knofedt. Det er væv, der skal strækkes og trækkes. Her ville det være en god ide at kontakte en fysioterapeut, som er vant til at arbejde med dybtliggende arvæv i underlivet/maven. Det kan være vanskeligt selv at få behandlet.

 

Hvordan føles arvæv? Hvordan ved jeg, at behandlingen hjælper?

 Kvinder fra klinikken oplever følgende bedring, når jeg arbejder med det dybe arvæv:

  • ændring af menstruationer, fordi behandlingen frigører livmoderen og giver den bedre arbejdsbetingelser.
  • fra infertil til gravid
  • færre/ingen smerter fra maven/underlivet
  • færre/ingen smerter under afføring
  • en frigørelse af åndedrættet, som følger den naturlige
  • en generel lettelse i kroppen

 

Hvordan føles arvæv? Tja, det er nemmere at svare på, når man har fået behandling, fordi ændringen er SÅ slående. Arvæv er taknemmeligt at arbejde med. Det kræver ofte kun få behandlinger, før du mærker bedring.

Leave a Comment