Flade balder på høje hæle

In Kvindeliv, Sprøde balder, Squat, Test dig selv by adminLeave a Comment

Hånden på hjertet, hvor ofte hopper du i et par højhælede?

Er det dagligt eller kun ved specielle anledninger? Kræver dit job, at du bevæger dig i smukke klæder og tilhørende høje sko? Eller har du som mig, en afslappet dresscode med træningstøj og sneakers?

Inkontinens og flade balder

Kronprinsesse Mary går stilsikkert på de højeste hæle. Det bliver jeg imponeret over, fordi hun gør det med den største naturlighed. Tænk at gå så balanceret med et bredt smil og uden at vride om. Hun må ha´ brugt mange timer på catwalken og på at øve sig. Flot er det…..men av av, de stakkels tæer! Havde det været mig i højhælede, havde jeg lignet Bambi på glatis og med mundvige, der tyngede nedad. Jeg er ikke sikker i højderne, og har det allerbedst tæt ved jordoverfladen – det er heldigt, at sneakers passe godt til en GynObs fysioterapeut🤗 Hvor vil jeg hen med den snak om sko og kronprinsesse Mary? Sko og balder hænger uløseligt sammen. Det gør flade balder og inkontinens også. Dit valg af sko har større indvirkning på dine balder, end du aner. Den vinkel skal vi kikke nærmere på, men først skal du med på et cafebesøg.

Prøv hæl-testen

Hvad bruger du tiden til, når du er på cafe, når vi ser bort fra mad og hygge? Personligt er mine cafebesøg meget mere end kaffe latte og en god snak – jeg elsker underholdningen! Observation af menneskerne ved bordene. Alder, job, type. Hvem går i gummisko, og hvem går med hæl? Kikker du også på valg af sko? Jeg er nok fagskadet, for fodtøj er noget jeg bemærker som det første. Næste gang du er på cafe med veninden, så tæl kvinder med høje hæle. Kik dernæst på deres balder….ser de flade ud? Flade, som i ligeså meget brede?

Måske kæmper nogle af kvinderne med inkontinens?

Kvinder i højhælede sko har flade balder

Hvis nu jeg fortæller dig, at der er flere kvinder med flade balder, som har inkontinens end kvinder med trænede balder, så er det nærliggende at tænke at det måske også omfatter kvinder på stiletter. Det kunne være spændende at undersøge om hypotesen holder 😊

Når en kvinde går i højhælede sko, sker der nogle afgørende ændringer omkring bækkenets position. Bagsiden af bækkenet, korsbenet, os sacrum, tipper ind under kvinden og laver en rotation af bækkenet. Det giver rigtig dårlige arbejdsbetingelser for den store baldemuskel m. gluteus max.  Baldemusklen reagerer ved at arbejde mindre, og det er dårligt nyt, hvis du gerne vil være stærk i din bækkenbund – og være tæt. Flade og brede balder er ofte svage muskler. Det kan medvirke til inkontinens.

Høje hæle er smukke – men husk at kom ned fra højderne engang imellem!

 Balder er med andre ord muskler, du bør huske at have fokus på, når du træner bækkenbunden. Bækkenbunden, bundproppen i kroppen, er et must at træne ved inkontinens. Bækkenbunden arbejder ikke isoleret. Den samarbejder i høj grad med de omkringliggende muskler og også dine balder. Vil du være din inkontinens kvit, skal du også huske din baldeteknik 😉

Klassiske øvelser for balder

Squat

Lunge

Bækkenløft

Leave a Comment