Nedbryde tabu

En modig mand, som vil nedbryde tabu?

In Mænd og potens by admin2 Comments

Jeg har brug for hjælp!

Efterhånden har jeg arbejdet med mænd og inkontinens i nogle år. Det slår mig gang på gang, at mænd er virkelige dårlige til at søge hjælp når de, sagt på godt dansk, pisser i bukserne.

Hvordan får vi mænd til at nedbryde tabu? Mænd som har været igennem en prostata-operation og har været i et forløb på et sygehus, hjælpes ofte videre med en henvisning til bækkenbundstræning. Hvorfor kommer mænd først til træning, når problemet er opstået, og lokummet for alvor brænder?

I Fredericia bor en meget modig mand

Nedbryde tabuI Fredericia bor en meget modig mand, og han laver løbende reklame for klinikken styrkditunderliv.dk. Han er ikke hvem som helst, han er nemlig ultraløber og ses ofte til de hardcore løb flere steder i landet. Han er ovenikøbet et stort talent, som tit ender med en podieplads. Han hedder Jens Henriksen og har sin egen FB-profil Jens Henriksen – LØB. Her kan du følge ham og ikke mindst læse poetiske løbeberetninger. Han kan nemlig også noget på skrift, men det er en helt anden historie.

Jens er med til at nedbryde tabu. Han er ikke bleg for at stille sig frem og gøre reklame for styrkditunderliv.dk. Han løber i tøj med klinikkens tryk på, og klinikkens navn nævnes, når han kommer på podiet, som en af top 3-deltagerne til et løb. Jeg skal tilføje, at Jens ikke selv har problemer med inkontinens, men han ønsker at være med til at sætte fokus på området og nedbryde tabuer. Som han selv siger, så kan det jo blive ham, som en dag får brug for gode råd og træning. Det er derfor godt at vide, hvor man kan gå hen og få kompetent hjælp.

En hurtig løber, modig og en som tør nedbryde tabuer. Det har jeg stor respekt for, og han gør et fantastisk arbejde, på sin egen facon. Tænk hvis flere havde samme mod. Tænk hvis flere turde stå frem og tale om underlivet og sætte fokus på inkontinens, så ville det nedbryde tabu!

Jens beretter ofte om sjove hændelser, når han dukker op til løb, og når han møder løbekammerater. De spørger nysgerrigt til klinikken og til logoet. Han er en respekteret løber, og derfor er det godt gået, at han går forrest og tør. Han om nogen skubber på for at nedbryde tabuer om mænd og inkontinens.

 

Nedbryde tabu om Inkontinens hos yngre mænd

Jens er en ung mand i sin bedste alder og lider som nævnt ikke af ufrivillig vandladning. Det kunne han godt, for selvom han er ung, er han ikke nødvendigvis forskånet for blæreproblemer. Inkontinens ses ikke kun hos ældre mænd. En mand i 30’ erne kan opleve problemer med våde underbukser, når han rejser sig fra toilettet. Vi kalder det efterdryp. Eller er du en af dem som står op, når du tisser? Uanset om du sidder ned eller står op, bør du ikke dryppe efter dit toiletbesøg. Hvis du gør, har du brug for hjælp!

Skal vi sammen nedbryde tabu?

Mænd, inkontinens og hjælpemidler

Hvis du også er utæt, når du løfter og griner, så er det på høje tid at søge hjælp. Der er ingen, absolut ingen grund til at lide i stilhed. Hjælpen er lige rundt om hjørnet. Mænd kan have brug for hjælp til blæretræning og til mandeøvelser. Knibeøvelser til mænd er lidt anderledes end til kvinder.

Det kan du læse mere om på hjemmesiden styrkditunderliv.dk

Inkontinens betyder ikke nødvendigvis, at man som mand skal gå i stå og gå igennem en operation. Det handler ofte om simple tricks til hverdagen i skøn forening med bækkenbundsøvelser. Dette kan gøre hele forskellen mellem at blive afhængig af hjælpemidler og kunne klare sig igennem dagen uden at bukserne bliver våde. Hvem ønsker ikke et uafhængigt liv – fri af bind og bleer?

Nogle mænd har brug for en prostata-operation. Du kan dog sagtens have symptomer med lækager, selvom du ikke har prostata-problemer. Kort sagt opstår de første symptomer på lækager ofte i en tidlig alder, hvor det ikke fylder meget i din hverdag. Efterhånden udvikler problemet sig og går ud over din livskvalitet. Ville det ikke være skønt at forebygge fremfor helbrede?

 

Besvær med rejsning?

Her mener jeg ikke standerhejsningen i kajakklubben, men rejsning af din penis, når du skal i gang med akten. Bækkenbundstræning er fantastisk til at give en god rejsning, som kan holde. En ting er at få den op at stå, men kan den også holde den tid, samlejet tager? Bækkenbundstræning kan gøre forskellen og udsætte din sædafgang. Resultater viser at bækkenbundstræning virker ligeså godt eller bedre end viagra.

Kære mand, som tisser i bukserne, hvor er du?

Comments

 1. Det er svært det med at tisse i bukserne som mand. Som dreng var jeg sengevæder selv med 16-17 år og havde svært ved at holde mig i skolen, hvor jeg af og til tissede i bukserne i gymnastiktimerne, når vi fx skulle springe buk. Hvor blev jeg drillet, osse fordi mine underbukser tit var helt gule af urin foran ved gylpen, da jeg virkelig lider meget af efterdryp – ikke bare et par enkelte strint – men så jeg bliver rigtig våd foran.Lejrskole og teltture var min skræk, Min læge anbefalede bækkenbundstræning – det hjælper, men ikke 100%. Det sker stadig at jeg tisser i sengen, så jeg har gummilagen på madrassen. Prøver tit at rulle et uridom på, så det løber ned i en pose – men det ryger ofte af i nattens løb.
  Efterdryp har jeg stadig, når jeg har stået og tisset, så skridtet og underhylerne bliver meget våde – har prøvet ble, men det er altså ikke rart at gå med. Da jeg gerne går i svømmehal er det jo enormt flovt at underbukserne er gule og måske våde foran, så jeg køber altid gule underbukser nu lissom jeg går med sorte eller helt mørkeblå jeans, hvis der nu skulle ske et stort uheld. Gad vide om det er arveligt, for min storebror tissede osse i sengen om natten af og til. Gode råd modtages gerne.

  1. Author

   Jeg syntes du er mega sej sådan at dele dine erfaringer! Du går forrest når det handler om at bryde med et tabu, det skal du have stor tak for.
   Som GynObs fysioterapeut kunne jeg godt tænke mig at høre, om du har modtaget instruktioner fra en specialiseret GynObs fysioterapeut og om hvilke øvelser der er gode specielt ved efterdryp? Efterdryp handler i først omgang om at lærer at få tømt sig helt, inden man rejser sig fra toilettet. Mænd bør f.eks. også sidde ned og tisse. Der findes det her tip med at malke urinen ud under pungen, efter din vandladninger er ovre, men mon ikke du kender denne teknik allerede ?
   Du er velkommen til at skrive til mig på styrkditunderliv@gmail.com.
   Endnu engang tak for dit input og rigtig god dag herfra.
   Bedste hilsner Mette

Leave a Comment